fredag 16. januar 2015

Lucky me

Heldige meg som har to jobber. Ikke bare jobber jeg som pedagogisk leder/styrer i en barnehage, men jeg jobber også i en herlig kles-og interiør butikk på Heimdal! Ikke bare er det masse flott interiør og flere tonn med stilige klær, nå har vi også tatt inn Cacas varer =) Og det gleder jo et bakehjerte som mitt =)





Ikke nok med at jeg får jobbe med dette, nå skal jeg blogge på FrkWickstrøm en gang i uka - hver ONSDAG! 
Her kommer det blogginnlegg med enkle oppskrifter, fremgangsmåter og tips og triks =) Jeg gleder meg sååå til å begynne, og første blogginnlegg kommer førskommende onsdag!

Og dere, ikke glem KAKEKRIGEN på mandag 21.30, for da kommer jeg på skjermen =)


mandag 12. januar 2015

Vaniljekrem - oppskrift og bilder

I dag har jeg lyst til å dele en vaniljekrem oppskrift med dere. Mange tror vaniljekrem er veldig hokus pokus å lage, men det er det IKKE! Har du gjort det etpar ganger så visper du sammen en porsjon vaniljekrem ganske fort. Jeg lagde boller i dag, og mens deigen sto til heving laget jeg vaniljekrem og satte til kjøling så den var kald nok når bollene var trilla ut =)

Vaniljekrem
3 dl fløte
2 dl melk
1 vaniljestang
5 eggeplommer
0,5 dl sukker
25 g maizenna

Del en vaniljestang på langs og skrap ut frøene

Mål opp 3 dl fløte og 2 dl melk - tilsammen 5 dl

Ha fløte- og melkeblandingen i en kjele sammen med frøene fra vaniljestangen
Sett platen på middels og rør godt.

5 eggeplommer i en skål.

I en skål blander du 5 eggeplommer og 0,5 dl sukker. Rør godt.

 Så blander man 25 gram maizenna i egge- og sukkerblandingen. Rør godt.

Rør godt i kjelen til det begynner å småkoke. Skru plata ned på 1.

Så tar vi litt av fløte- og melkeblandingen i et lite desilitermål.

Det skal helles oppi egge-blandinge mens man rører godt.

Så heller vi eggeblandingen tilbake i kjelen.

Sett plata på medium igjen og rør hele tiden. Nå skal den tykne ganske mye.
Når den er blitt tykk nok(den tykner litt mer når den blir kald, så ikke la den stå for lenge)

Herlig å se vaniljefrøene i kremen =)

Jeg setter ofte ting til avkjøling i vinduet istedenfor i kjøleskapet.. 



Skolebrød med hjemmelaget vaniljekrem =)

Denne vaniljekremen bruker jeg til MYE. Som fyll i kaker, i bakst, til pavlova, desserter og annet godt. Håper dere likte bildene =)

ENJOY!


torsdag 11. desember 2014

Kakekrigen 2015

Nå kan jeg endelig dele med dere at fra 19 januar kan dere se meg på FEM i den nye sesongen av kakekrigen 😄 Sesongen starter 5 januar, jeg er i gruppe nr 3 som kommer på skjermen fra 19 januar, klokken 21.30.. Håper dere vil følge med :)

søndag 30. november 2014

Thanksgiving middag 2014


Etter at jeg bodde et år i USA i 2004-2005 har jeg vært veldig fascinert av mange av høytidene der. En høytid jeg tok med meg hjem som jeg har prøvd å feire er Thanksgiving :) jeg syns det er koselig å samle venner og/eller familie til en stor middag og rett og slett bare feire at man har hverandre! Hjelper jo også litt at jeg har mange gode oppskrifter fra min "amerikanske familie" :) Guuuud, så mye god mat.. 
Her konmer et bilderas fra årets thanksgiving middag, og hvis noen vil ha oppskrifter så kan dere jo slenge inn en kommentar så skal jeg tenke på det :)

                       Klare for mat
Maisbrød og søtpoteter med marsmellows

                  Litt av bordet :)

Green beans and herbs

Stuffing og kokt mais må være med

Mac n cheese er en klassisk amerikansk rett :)

MÅ jo ja kalkun selvfølgelig!

Fine gamle ølkasse som jeg arva av min stefar passa bra til pynt i dag :)

Min tallerken, måtte forsyne meg flere ganger for tallerkenen var for liten :p

Eplepai med krem til dessert :)

Kos dere!

tirsdag 25. november 2014

Konfekt

I går hadde jeg konfekt og sjokoladekurs sammen med en gjeng herlige damer.. Vi lagde endel konfekt, skravla og smakte litt på varene =)
Jeg hadde på forhånd laget 4 forskjellige fyll, og her kommer oppskriftene =)

1. Mintfyll
1 eggehvite
1/2 dl fløte
15-20 dråper peppermynteolje(eller annen smak)
500 g melis

*Bland eggehvite og fløte godt sammen.
*Tilsett peppermynteoljen(eller annen olje for annen smak)
*Ha i 500g melis.
Hvis du setter blandingen i kjøleskapt stivner den litt så jeg anbefaler å lage den før du skal bruke den og la den stå ute til da.

2. Sjokoladefyll
400 g sjokolade
1 pk fløte
2 ts vaniljeessens
30 g smør

*Smelt alt i en kjele, det skal ikke kokes opp, bare smeltes.
*Ta kjelen av plata og avkjøl det.
*Bruk en sprøytepose for å ha det i konfekten

3. Salt karamell
300 g sukker
2 dl fløte
2 ss smør
Maldonsalt

*Smelt sukkeret på svak varme i en panne
*Varm opp fløten til den er fingervarm
*Ha smøret i sukkeret
*Når sukkeret er smelta, ha litt og litt fløte i. Rør godt for hver gang.
*La blandingen småkoke litt på svak varme
*Ta den av plata og la den avkjøle seg litt.
*Smak til med maldonsalt. Jeg pleier å hakke det opp i bittesmå biter når jeg skal ha det i konfekt.

4. Nougatfyll
200 g odense nougat
1 dl kremfløte
50 g smør

*Ha alt i en kjele og smelt det. Det skal IKKE koke.
*Ta kjelen av platen og avkjøl det.
*Dette fyllet kan også piskes opp når det er helt avkjølt, men jeg syns ikke man trenger det når det skal være i konfekt.

Det er bare fantasien som setter grenser. Bruk ting du liker og  miks smaker. Litt finhakket chilli i sjokoladefyllet gir en ekstra spiss. Eller en spiseskje baileys i nougatfyllet smaker også godt.
En peanøtt sammen med sjokoladefyllet smaker herlig. Ingen grenser. Bare prøv dere fram..

Blir endel kofekt laging her fremover, så følg med på bloggen og Facebooksiden min Lillis søtsaker =)

Ha en fantastisk dag =)

torsdag 6. november 2014

Birmingham 2014 og kakemesse

Så da sitter jeg i København og venter på resten av kakedamene 👍😄 turen går videre til Birmingham og en av verdens største kakemesser :) dette blir topp :) følg reisen her så skal jeg være flink til å legge ut bilder :)


søndag 2. november 2014

Cinnamon french toast

Til frokost på søndager pleier vi alltid å lage noe spesielt, eller vi prøver hvertfall.. I dag var ikke formen helt på topp, så det ble raskt og enkelt med cinnamon french toast. 
Her kommer oppskrift :)

Du trenger 
*4-8 skiver loff
*2 egg
*1,2 dl melk(eller fløte, eller begge deler)
*1,5 ss kanel
*1ts sukker
Smør til steking
Melis til dryss



-Skjær loffen i strimler, en skive passer gjerne til å dele i 4.
-Bland sammen egg, melk, kanel og sukker i en bolle. 
-Dypp loff strimler i blandingen, la de ligge lenge nok til at de tar opp masse væske. 
-Stek de så i en panne med godt med smør i :)



Veldig godt med jordbær til. Mange bruker maple sirup og, men ingen hjemme hos meg som er så fan av det..

Kos dere :)