Verdens beste sjokoladekrem/mammas sjokoladekrem
1 plate kokesjokolade. (Jeg syns det blir best med Dronningsjokoladen)
4ss kaffe
Smeltes sammen.
200 g smør(mykt)
150 g melis
Piskes sammen
Tilsett den smeltede sjokolade,-og kaffe blandingen og pisk godt.
Tilsett så ett egg og pisk godt, så du ser at kremen blir luftig.
Setter gjerne kremen litt i kjøleskapet før den skal brukes, men ikkk for lenge for da stivner den litt. Den kan fint også fryses ned og piskes opp igjen ved behov.
Denne kremen passer med det meste, og jeg bruker den ofte i sjokolade,- eller vaniljekake med andre kombinasjoner. Strø over oreokjeks, daimbiter, smash, peanøtter, eller hakk opp frukt som jordbær, bringebær eller rips. Kjempegodt =)
ENJOY
Wow, incredible blog layout! How lengthy have you
SvarSlettbeen blogging for? you make running a blog glance easy.
The whole look of your web site is wonderful, let alone the content!
Here is my blog post - work boot warehouse
Hei.
SvarSlettDenne sjokoladekremen er bare helt fantastisk. Fikk superskryt på jobb og måtte dele oppskriften med alle :) Kan virkelig anbefales!!!
skal man ha på et egg uten å pasteurisere det??? kan man ikke få salmonella av det?
SvarSlettHei.
SlettEgget skal ikke haes på, men piskes inn i kremen.
Det er helt trygt =)
Er det 100g sjokolade du bruker? Ei sånn lita plate?
SvarSlettJeg bruker som regel 2 små plater eller en stor, men jeg ELSKER sjokolade :)
SlettSkal prøve denne på sjokoladekaka mi som jeg skal lage til min brors bursdag :-) gleder meg :-)
SvarSlettSå koselig =)
SlettGå gjerne inn på facebook siden min: Lillis søtsaker og del bilde av kaken =)
Må vi ha kaffe oppi? jeg skal lage til bursdagsgjestene mine på 15-16 år, og det er mange som ikke liker kaffe, jeg er heller ikke så begeistret over det :)
SvarSlettHei Sandra.
SlettDu må ikke ha kaffe i nei.. Bruk kakao hvis du vil. Eller kaffe latte om dere liker det. Kremen smaker ikke så mye kaffe, det er nesten mer bare for at konsistensen på kremen skal vli riktig =)
Hei.
SvarSlettHvor stor mengde blir dette ca? Jeg skal lage en ganske stor rund sjokoladekake (minst 26 cm) med 2 lag krem + dekke hele kaken. Bør jeg halvdoble/doble oppskriften?
Jeg glemte å hive med et ekstra spørsmål. Går det greit å lage kaken ferdig noen timer i forveien og ha den i kjøleskapet, eller vil kremen bli for stiv? Kan det eventuelt hjelpe å ta den ut på disken litt før servering? :)
SvarSlettHei.
SlettHåper det ikke er for sent, men så ikke kommentaren din før nå..
Jeg ville doblet oppskriften hvis du skal bruke den både til dik inni kaken og til å smøre den opp med. Skal du bruke den til å bare smøre opp kaken holder denne oppskriften =)
Den blir ikke veldig stiv nei, så du kan fint ha den i kjøleskapet. Jeg tar alltid de fleste kakene mine ut litt før servering, sålenge det ikke er kremfløte i noe av det =)
Kan man fryse en kake med kremen på?
SvarSlettHei. Det går nok veldig fint ja :)
SlettHei, tror du denne kan brukes og blir god på nøttebunn??
SvarSlettHei..
SlettBeklager sent svar, har ikke fått noe varsel om kommentarer.. :s Men ja, den blir nok veldig god på nøttebunn.. Bruk mørk kokesjokolade =)
Noen andre spurte om det samme tidligere, men jeg ble litt forvirret av svaret. I oppskriften står det 1 plate sjokolade, men i svaret skriver du at du bruker 2. Hvor mange gram sjokolade skal det være? Ser utrolig godt ut, gleder meg til å prøve :)
SvarSlettHei. Skjønner at svaret kan være litt forvirrende. Jeg bruker 1 men noenganger to plater hvis jeg vil ha en veldig fyldig smak. Det er litt smak og behag, så smak deg gjerne fram. Om du bruker to plater kan det hende du trenger litt mere melis =)
SlettHei. Har akkurat laget smørkremen. Veldig god! Men den skal ikke brukes før i morgen, evt onsdag! Hvordan oppbevarer jeg den? Eller må den kastes? 😲😩😳
SvarSlettHei hei! :) Jeg bare lurer på dette med kaffe og sjokoladeblandingen: er det ikke sånn at vann får sjokolade til å slå seg? Og det er jo vann i kaffen... Ble bare litt redd for å blande dem :P eller går det greit? Jeg forstår meg ikke alltid på den der kjøkkenkjemien, hehe ;)
SvarSlettHei Silje. Du kan fint blande det uten at det blir problemer :)
SvarSlettHei! Kan man bruke melkesjokolade i denne oppskriften?
SvarSlettDet kan du Anne ;) hvilken sjokolade som helst :)
SlettHei! Kan denne kremen brukes til å sprøyte "striper" på siden av en rund sjokoladekake? Og vil kremen holde seg i striper i kjøleskapet noen timer? (Mener sånne striper som er på klassiske bløtkaker :-) )
SvarSlettHei. Det kan den :) hvis du syns den er litt myk kan du bare ha i litt mere melis ;)
SvarSlettHej jeg er også lidt forvirret �� er det plader med 100gr chokolade el 200gr chokolade ��
SvarSlettHei. Bruk 100g om du liker litt sjokoladesmak og 200g om du liker MYE :) kommer også litt ann på hvilken type sjokolade du bruker :)
SlettEr dette en veldig mektig krem? Ser veldig godt ut��
SvarSletthei!
SvarSlettkan du bruke denne kremen under marsipanlokk?
Klarer ikke å se hvor mange egg som skal til?
SvarSlettTakk for nydelig sjokoladekrem 👍🏻
SvarSlettHei🎅🏻 gleder meg til å prøve denne på en rund Sjokoladekake, har du en slik oppskrift å annbefale også? På bloggen?
SvarSlettJeg lager denne med Stratos! 1 hel stor plate. Det anbefales! Takk for oppskriften!
SvarSlett