De aller fleste har oppskrifter de sverger til og som de ofte bruker. Når det gjelder sukkerbrød, så har jeg som alle andre en klar favoritt.
Oppskriften er hentet fra min mammas aller helligste bok - Kokeboka hennes.
Jeg lykkes hver gang med denne oppskriften, og syns den blir høy og fin, og ikke minst luftig og saftig.
Oppskriften holder til en 20-22 cm form..
Mammas sukkerbrød
4 egg
175 g sukker
100 g mel
50g potetmel
1 ts bakepulver
* Egg og sukker piskes til eggedosis. Det lenger det bedre. Husk at eggene MÅ være romtemperert for best resultat.
* Bland mel, potetmel og bakepulver sammen.
* Sikt det tørre inn i eggedosisen, litt og litt av gangen. Hvelv det inn med en slikkepott. IKKE bruk elektrisk mikser eller kjøkkenmaskin for da pisker du ut lufta.
Når alt det tørre er godt blandet inn i eggedosisen, rør forsiktig etpar ganger så du er sikker på at det ikke er klumper i røra.
Haes i en smurt form, kledd med bakepapir. Stekes på 180-200 grader(kommer ann på om du har varmluft)
I ca 30-40 min..
LYKKE TIL =)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar